Hjelp og informasjon

Her finner du tips og informasjon om Flyreiser.no, svar på vanlige spørsmål om Flyreiser.no og informasjon om hvordan du kommer i kontakt med Flyreiser.no

Informasjon

Flygresor.se er en tjeneste som sammenligner priser på flybilletter fra inntil fem charterselskaper, 30 nettreisebyråer, 100 lavprisflyselskaper og 600 regulære flyselskaper. Dette gjør at du som bruker raskt og enkelt kan finne den billigste flybilletten til din destinasjon. Når du har funnet den billetten som passer best, kan du gjennomføre kjøpet/bookingen direkte hos flyselskapet eller reisebyrået. Flygresor.se selger ingen billetter, men hjelper deg å finne den beste prisen.

Som besøkende på Flygresor.se kan du raskt og enkelt finne de billigste og beste reisene til den destinasjonen du ønsker. Dessuten kan du bruke de unike funksjonene våre til å søke etter opptil 15 reiser samtidig med vår priskalender, eller legge inn prisovervåkinger på akkurat de datoene du vil reise.

Flygresor.se er et produkt fra Svenska Resenätverket AB i Sverige. Siden 2007 har Flightmate drevet Flygresor.se, som er det overlegent største og mest populære nettstedet i Sverige for prissammenligning av flyreiser. Vår ambisjon er å være ditt lokale valg. Vi jobber for å bli en av verdens mest brukte og mest sosiale søkemotorer for flyreiser. For oss betyr din opplevelse, og det at du finner den beste prisen og den beste reisen, alt. Du skal også kunne fortelle om opplevelsene dine og de reisene du finner. Vi jobber hele tiden for å forbedre oss, utvikle nye funksjoner og bli best på reiser fra akkurat det stedet der du befinner deg. Det å reise er sosialt og positivt. Vårt mål er at selve bookingen skal fungere på samme måte.

Søkefelt

Flygresor.se har et stort, tydelig og enkelt søkefelt der man kan søke etter enkeltreiser og tur-retur-reiser.

Flygresor.se sammenligner priser fra et 30-talls reisebyråer (alle ledende reisebyråer). Disse reisebyråene formidler i sin tur flybilletter fra mer enn 700 flyselskaper verden over, hvorav ca. 100 er lavprisselskaper. Ettersom Flygresor.se søker hos de fleste reiseselskapene og flyselskapene, finner systemet vårt flere reisealternativer og billigere billetter enn noe annet nettsted.

information-search-box.png

Filter i søkeresultat

Flygresor.se er forhåndsinnstilt til å sortere søkeresultatene med den laveste prisen øverst. Brukeren kan også endre sorteringen til for eksempel å vise reiser med kortest reisetid først, eller sortere etter beste mulige resultat, noe som betyr at man ser den beste reisetiden og prisen øverst.

information-toolbar

Foruten å endre sortering kan man også filtrere bort uønskede søkeresultater. Man kan for eksempel filtrere bort høye priser, lange mellomlandingstider, mellomlandinger på uønskede flyplasser eller alle reiser som krever bytte av fly. Man kan også filtrere etter betalingsmetode, reisebyrå og flyselskap.

Et tips hvis man skal reise langt og får opp veldig lange reisetider, er å endre sorteringen til "reisetid" og deretter bruke prisfilteret til å sortere bort alle dyre reiser. Det gjør det enklere å finne billetter som har en god balanse mellom lav pris og kort reisetid.

Filter icon

Prismatrise i søkeresultatet

Flygresor.se tilbyr flere hjelpemidler for å finne de billigste flybillettene. Blant annet fungerer prismatrisen fint om man er fleksibel i forhold til reisedatoene, og man får også en oversikt over hvordan prisene varierer på forskjellige datoer.

information-price-matrix-top

Prisjegeren

Prisjegeren gjør det mulig å se på priser og reiser som andre besøkende har søkt frem. Dermed kan man søke frem billige billetter over en lengre tidsperiode når man ikke vet nøyaktig når man skal reise.

information-price-hunter

Prisovervåkeren

Venter du på at flyprisene skal gå ned for et bestemt reisemål? La Flygresor.se hjelpe deg ved å legge opp en prisovervåker som gir deg beskjed automatisk når flyprisen til en valgt destinasjon faller under et bestemt nivå.

information-price-guide information-price-guide-saved

Klimapåvirkning

Wait for future to add

Wait for future to add

Slik fungerer klassifiseringen av CO2-utslipp

Muligheten til å kunne klassifisere flyreiser etter klimapåvirkning er hentet fra Flygresor.se ved hjelp av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) og Stockholms Universitet. Utgangspunktet er en matematisk utregning som vekter de forskjellige reisene basert på en rekke ulike faktorer. Flygresor.se henvendte seg til KTH og forskerne for å få hjelp til å utvikle en modell som kan videreutvikles over tid. Vi håper derfor at flere vil bidra med data og videre forskning på dette i fremtiden. Alt for å kunne gjøre den modellen vi nå presenterer, så god som mulig, slik at brukerne også skal kunne ta hensyn til klimapåvirkningen når de treffer beslutninger om flyreiser. En gladmelding i den forbindelse er at det faktisk ikke nødvendigvis er de dyreste reisene som påvirker klimaet minst. I mange tilfeller er det stikk motsatt: At de som velger å fly billig, også kan begrense klimapåvirkningen sin. Alt du trenger å vite, er hvilket av de billigere alternativene du faktisk skal velge.

Hvilke parametere som tas med i beregningen

 • Drivstofforbruk ved start og taksing, stigning, flygning i marsjhøyde og innflygning.
 • Tilbakelagt strekning (et anslag over av den faktiske flystrekningen, ikke bare i luftlinje)
 • Om flyet har såkalte sharklets eller winglets på vingespissene
 • Hensyn til økt bidrag til skydannelse ved høytflygning
 • Plasskonfigurasjon av det aktuelle flyselskapets flytype for den aktuelle ruten
 • Beleggsprosent hos det aktuelle flyselskapet
 • Konverteringsfaktor for karbondioksid for å regne ut CO2-mengde per kg flybensin

Påvirkning av datakvalitet

Det er vanlig at det ikke er høy nok kvalitet på dataene som hentes fra flyselskaper, reisebyråer eller andre aktører. I slike tilfeller bruker vi anslag basert på respektive rute og flyselskap som støtte for utregningen. I takt med at respektive aktører blir bedre til å tilveiebringe pålitelige data i sanntid øker også kvaliteten på beregningene.

Etter analyser av store datamengder rundt faktiske flyruter, flytyper og konfigurasjoner som er brukt på respektive rute, finnes det for hver aktuelle rute, flyselskap og flymodell anslåtte verdier vi kan falle tilbake på dersom dataene rundt en brukers aktuelle søk for øyeblikket holder for lav kvalitet.

Generelle konklusjoner

Få mellomlandinger, moderne fly og mange passasjerer per fly gir mindre klimapåvirkning per flygning. Derfor vil flyselskaper med flotte og moderne flykonfigurasjoner, og med flere plasser i flyet, bidra med ett lavere utslipp. Men også direktereiser med selskaper med eldre fly kan gi mindre utslipp ved å konfigurere flyene for flere passasjerer, eller ved å fly direkteruter. Omstendighetene er svært kompliserte, og modellen må brukes for akkurat din planlagte reise for å regne ut de optimale forholdene mellom de forskjellige reisealternativene basert på flyselskap og faktisk flystrekning. Det er derfor viktig at du som bruker ikke trekker forhastede slutninger om at det alltid er best å velge et bestemt flyselskap. I stedet bør du se på helheten som tilbys når modellen brukes i reelle søkeresultater.

Wait for future to add

Wait for future to add

Climate compensation

Our partner for Climate compensation is Go Climate Neutral.

Wait for future to add
Wait for future to add

Wait for future to add

Wait for future to add

 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add
 • Wait for future to add

Spørsmål og svar

Hvorfor bør man bruke Flygresor.se?

Det er mange flyselskaper og reisebyråer som hevder at de selger de billigste flybillettene. Ved å søke på Flygresor.se ser man raskt og enkelt hvem som faktisk er billigst.

Her får du fem gode grunner til hvorfor du bør søke etter flyreiser på Flygresor.se

 • Flygresor.se har med flere nettreisebyråer og flyselskaper i sine prissammenligninger enn noe annet tilsvarende nettsted.
 • Flygresor.se har flere filtre som gjør det raskt og enkelt å sortere og filtrere ut de mest egnede flyreisene.
 • Flygresor.se vil tipse deg om billige billetter som andre reisende har fått tak i, noe som kan gi deg en pekepinn på når det er billigst å reise.
 • Flygresor.se har priskalendere for de 300 vanligste destinasjonene som viser de billigste flyprisene måned for måned.
 • Flygresor.se har en prismatrise som hjelper en å få frem priser pluss/minus tre dager for det aktuelle søket, slik at man raskt og enkelt kan se om det er billigere å reise på en nærliggende dato.

Hvordan finner man de billigste flybillettene?

Generelt sett er rådet at man bør være ute i god tid for å finne billige billetter. Jo lenger vekk man skal reise, desto tidligere bør man bestille. Mange flyselskaper krever at man er borte natten mellom lørdag og søndag, og at man er bortreist i maksimalt 30 dager, når man skal booke en billig flybillett for en reise utenfor Europa.

Flygresor.se har flere verktøy, blant annet en priskalender og en prismatrise, som hjelper brukerne å finne den billigste flybilletten.

Kan dere gi meg et tilbud på en flyreise?

Nei, Flygresor.se selger ingenting og kan derfor heller ikke gi deg et tilbud. Flygresor.se tilbyr bare webtjenesten på Flygresor.se, slik at du selv kan sammenligne priser fra de billigste flyselskapene og nettreisebyråene.

Kan jeg ringe noen og få hjelp til å reservere en flyreise?

Flygresor.se er en nettjeneste der man selv søker etter den billigste flyreisen. Prisene hentes fra de største og billigste flyselskapene/nettreisebyråene og gjelder når man selv foretar bookingen hos respektive flyselskap/reisebyrå. Hvis du likevel vil ha hjelp per telefon, tilbyr enkelte av nettreisebyråene et telefonnummer man kan ringe til for å få hjelp, men da gjelder gjerne andre priser enn de som vises på Flygresor.se.

Ettersom Flygresor.se ikke selger reiser, kan vi ikke tilby hjelp per telefon.

Kontaktinformation till aktiva resebyråer på flygresor.se hittar du här

Kan jeg søke etter en flyreise fra A til B og en hjemreise fra C til A?

Man kan søke på såkalte "open jaw"-billetter med alternativet "Open Jaw" i søkefeltet på Flygresor.se

Flygresor.se tilbyr bare en søketjeneste for flyreiser der man kjenner datoen for utreise og hjemreise. Hvis man vil booke en annen reise, må man kontakte et reisebyrå eller flyselskapet direkte for å finne en egnet billett.

Kan jeg søke etter en flyreise med opphold (stop-over)?

Flygresor.se tilbyr bare en søketjeneste for flyreiser der man reiser direkte mellom to steder. Hvis man vil booke en annen reise, må man kontakte et reisebyrå eller flyselskapet direkte for å finne en egnet billett.

Kan jeg ta med hunden min på flyet?

Flygresor.se selger ikke reiser, men er et nettsted for prissammenligninger som hjelper brukerne å finne billigste flyselskap/nettreisebyrå. Du må ta direkte kontakt med reisebyrået eller flyselskapet for å få informasjon om hvilke regler som gjelder for reiser med dyr. Reglene varierer etter flyselskap og destinasjon.

Hvor mye bagasje kan jeg ta med?

Flygresor.se selger ikke reiser, men er et nettsted for prissammenligninger som hjelper brukerne å finne billigste flyselskap/nettreisebyrå. Har du spørsmål om reisen og bookingen, må du kontakte reisebyrået eller flyselskapet du foretar bookingen hos. Reglene varierer etter flyselskap, flybillett og destinasjon.

Jeg fant en billig flyreise i går, men det ser ut til at den er borte i dag. Vil den første prisen bli tilgjengelig igjen?

Flygresor.se er et nettsted for prissammenligninger som viser priser fra forskjellige nettreisebyråer og flyselskaper. Flyreiser selger ingen reiser og setter ikke opp prisene selv. Derfor kan Flygresor.se ikke påvirke hvilke reiser som tas med i prissammenligningen. Når man finner en billig flybillett, bør man skynde seg å bestille den hvis man vil være sikker på å få den til den aktuelle prisen.

Hvorfor er det dyrere å bestille to billetter enn én?

I enkelte tilfeller kan det være at en flybillett man søker opp, koster f.eks. 2000 kroner, men at to billetter til sammen koster 5000, altså 2500 kroner per stykk. Dette skyldes at flyselskapene bruker et system med forskjellige prisklasser/bookingklasser der prisen går opp jo flere seter som selges. Hvis det for eksempel bare er ett sete ledig i en lavere bookingklasse (kr 2000) når man prøver å bestille to seter, så vil de fleste flyselskapene reservere begge setene i den dyreste bookingklassen (kr 2500 x 2). Det kan altså lønne seg å kjøpe de to billettene hver for seg (2000 + 2500 kr) i stedet for å kjøpe begge sammen. Men da øker samtidig risikoen for at noe går galt, eller at man ikke får sitte sammen. Hos enkelte flyselskaper eller reisebyråer kan det dukke opp en feilmelding når man prøver å booke når det finnes seter i forskjellige bookingklasser.

Hvorfor stemmer ikke prisen når jeg klikker meg videre til et reisebyrå?

Flygresor.se, reisebyråene, flyselskapene eller GDS-ene (Amadeus, Sabre eller Worldspan) opererer aldri med fiktive reiser eller priser. Når man gjør et søk på Flygresor.se, foretas det et søk i sanntid i reisebyråenes og flyselskapenes systemer, som i sin tur sjekker tilgjengeligheten hos forskjellige GDS-er. Dette er ganske avanserte og komplekse systemer som håndterer milliarder av reiser og priser som hele tiden er i endring, så dessverre kan det inntreffe feil. Alle parter i kjeden jobber imidlertid for å minimere dette.

Et ganske vanlig problem er at det oppstår en feil når man skal bestille flere billetter, men det ikke er nok plasser i en og samme prisklasse/bookingklasse for alle som skal reise. (Se spørsmålet "Hvorfor er det dyrere å bestille to billetter enn én?"). Noen ganger kan det til og med komme opp priser som nylig er utsolgt, eller der noen har foretatt en reservasjon, men ikke betalt ennå. Husk at prisen på flybilletter varierer med valutakurser, tilbud, etterspørsel, kampanjer hos flyselskapene og reisebyråene og mange andre faktorer.

Hvorfor vises en reise som tilgjengelig på Flygresor.se, mens den er utsolgt hos alle reisebyråene?

De fleste flyselskapene selger billettene sine gjennom såkalte GDS-er (Amadeus, Sabre eller Worldspan). Reisebyråene har en avtale med en eller flere GDS-er og selger reiser som er tilgjengelige hos dem. Hvis en reise blir utsolgt hos en GDS, blir den etterpå utsolgt hos alle reisebyråene som bruker samme GDS. I noen tilfeller kan det være at noen har reservert en billett, men ennå ikke betalt for den. Hvis betalingen ikke kommer inn i tide, blir billetten tilgjengelig igjen. I andre tilfeller kan man bli nødt til å velge et annet reisealternativ.

Hvordan endrer jeg dato på flyreisen min?

De fleste billigbilletter kan ikke bookes om. Betingelsen for å kjøpe en billig flybillett er at man på forhånd vet hvilken dato man skal reise. Man kan ikke endre denne datoen i ettertid. Hvis du har kjøpt en reise, men trenger å gjøre den om, kan du kontakte nettreisebyrået eller flyselskapet du foretok bookingen hos, og høre om de likevel kan finne en løsning for deg. Hvis du på forhånd vet at du trenger en flybillett som kan bookes om, bør du kjøpe en dyrere fleksibillett ("flex") direkte av flyselskapet.

Hvordan avbestiller jeg en flyreise?

De fleste billigbilletter kan ikke bookes om. Hvis du har kjøpt en reise, men ikke kan benytte deg av den, kan du kontakte nettreisebyrået eller flyselskapet du foretok bookingen hos, og høre om de likevel kan finne en løsning for deg. Hvis du på forhånd vet at du trenger en flybillett som kan avbestilles, bør du kjøpe en dyrere fleksibillett ("flex") direkte av flyselskapet.

Det er viktig at du sjekker hva reiseforsikringen din dekker, før du bestiller flybilletter, slik at du vet hvilke regler som gjelder hvis du ikke kan reise. Ofte er det inkludert en enkel reiseforsikring i boligforsikringen din, eller når du betaler reisen med bankkort eller kredittkort. Man kan også kjøpe en utfyllende og mer omfattende forsikring direkte av forsikringsselskapet eller av nettreisebyrået/flyselskapet når man booker flybilletten.

Vil jeg motta en papirbillett?

Det er nesten helt slutt på papirbilletter. Stort sett alle flyselskaper har gått over til elektroniske flybilletter, noe som betyr at reiseopplysningene er lagret i flyselskapets datasystem. Dermed trenger man bare å vise frem passet sitt ved innsjekkingen for å få skrevet ut et boardingkort, som man bruker til å komme om bord i flyet. Stadig flere flyselskaper tilbyr i tillegg elektronisk innsjekking på flyplassen, hjemme fra en PC eller via mobiltelefon. Samtlige nettreisebyråer og flyselskaper sender ut en bookingbekreftelse når man har foretatt en booking. Hvis du ikke har fått denne bekreftelsen, kan du sjekke om den har havnet i spam- eller søppelpostmappen din.

Kan jeg kontrollere at bookingen ble korrekt?

De fleste nettreisebyråer og vanlige flyselskaper reserverer billettene sine gjennom såkalte GDS-er (Amadeus, Sabre eller Worldspan). Avhengig av hvilken GDS som er benyttet for bookingen, kan man sjekke den opp på forskjellige nettsteder

Enkelte lavprisselskaper bruker ikke disse GDS-ene, så billettene/bookingene deres kan bare sjekkes hos det respektive lavprisselskapet.

Kan jeg stole på de reisebyråene som er med i prissammenligningene på Flygresor.se?

Flygresor.se tar bare med store, velkjente og seriøse reisebyråer som har operert i markedet i minst tolv måneder. Flygresor.se følger hele tiden med på markedet og de medvirkende reisebyråene for å unngå at brukerne kommer ut for useriøse aktører. Merk at Flygresor.se i noen tilfeller viser priser fra utenlandske reisebyråer (Bravofly og Wegolo) som kan ha et lavere servicenivå eller lengre responstid enn skandinaviske reisebyråer. Det er viktig at man som kunde leser all informasjon som er tilgjengelig på sidene deres når man booker.

Det er veldig hard konkurranse om kundene mellom reisebyråene, noe som presser ned prisen på flybilletter. Ulempen med denne priskrigen er at det kan være et lavt servicenivå hos noen av reisebyråene. Det gjelder å være observant og, om mulig, velge riktig servicenivå, i tilfelle man trenger å kontakte reisebyrået i etterkant.

Kan jeg booke flybilletter via Flygresor.se?

Flygresor.se er en søkemotor som bare sammenligner priser blant forskjellige reiseselskaper på nettet, og selger ikke selv noen billetter.

Hva skjer når jeg klikker på "Gå til reise"?

Når du klikker på "Gå til reise", forlater du Flygresor.se og havner hos det reiseselskapet som selger flybilletten.

Hvilken alder gjelder for barne-/ungdomsbilletter?

På Flygresor.se kan du foreta søk opptil 11 år for barnebilletter, men aldersgrensen kan variere med ulike reiseselskaper. Spesialbookinger, for eksempel for tenåringer og pensjonister, kan utføres direkte hos reiseselskapet.

Kan man velge assistanse som tilleggstjeneste?

Ta kontakt med det reiseselskapet du bestiller reisen hos, for å se om de tilbyr assistanse.

Kan jeg se hvilket reiseselskap jeg havner hos, før jeg klikker på "Gå til reise"?

Til venstre for Gå til reise-knappen ser du hvilket reiseselskap som selger reisen.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke har mottatt bekreftelsesmeldingen eller hvis jeg har mistet den?

Ta kontakt med det reiseselskapet som solgte reisen til deg.

Jeg har ikke fått en bekreftelse på bookingen, kan dere sende meg en ny?

Flygresor.se er en søkemotor og kan ikke hente frem bookinger. Ta kontakt med det reiseselskapet du bestilte billetten av.

Rapportere mangler flyplasser

Vi jobber hele tiden med å holde deg oppdatert med alle flyplasser rundt om i verden, fant du en flyplass som ikke møter opp? Skriv IATA-koden eller navnet på flyplassen nedenfor og vi vil vurdere det.

* En av disse feltene er obligatoriske

Flyplassnavn
Airport IATA-koden
IATA airport code is an identifier for airports, for example Arlanda has the airport code ARN

Contact travel agency

Flygresor.se is a service that helps users to find flight tickets, when you find a suitable ticket and click the link you're redirected to an travel agency where you can complete your payment.

Flygresor.se does not take responsibility for any ticket acquisitions, below you will find a list of travel agencies and contact information where you can turn if you have questions about payments and tickets.

Kontakt

Merk at Flygresor.se IKKE selger reiser og dermed IKKE kan svare på spørsmål om bookinger! Du må ta kontakt med REISEBYRÅET eller FLYSELSKAPET du har booket hos, angående alle spørsmål som har med bookingen å gjøre!

Klikk her hvis du vil kontakte et reisebyrå

Flygresor.se eies, drives og utvikles av Flightmate AB (SE556694724701). Om du ønsker å kontakte Flygresor.se, kan du sende en mail til [email protected] eller ringe +46 8 55 80 15 00.

Flightmate AB
Drottninggatan 78
111 36 Stockholm
SVERIGE

Personvernregler

Emner

 • Innledning
 • Personopplysningene vi samler inn
 • Hva vi gjør med dine personopplysninger
 • Deling av dine personopplysninger
 • Tredjepartsleverandører
 • Dine rettigheter
 • Informasjonskapsler
 • Datasikkerhet
 • Kontaktinformasjon
 • Endringer i personvernreglene

Innledning

Dette nettstedet drives av Flightmate AB, reg. nr. 556694-7247, (“vi”, “oss” eller “vår”). Vi tar datasikkerhet og overholdelse av personvernlovgivningen svært alvorlig. Disse personvernreglene forklarer hvordan vi samler, lagrer, bruker og viser alle personopplysninger vi samler inn om deg når du bruker dette nettstedet, så enten du er ny bruker av tjenesten eller har brukt tjenesten over lengre tid, ber vi deg sette deg inn i vår praksis – og kontakte oss hvis du har spørsmål.

Personopplysningene vi samler inn

Generelt er typen personopplysninger vi samler inn informasjonen som vi bruker for driften av nettstedet vårt og dets tjenester. Vi samler også anonyme statistikkopplysninger for å optimalisere reklame fra betrodde forretningspartnere. Dette omfatter informasjon som din IP-adresse og din e-postadresse (i tilfeller der du oppgir den til oss for å få en tjeneste).

Vi håndterer ingen såkalte “spesielle kategorier av personopplysninger”.

Hva vi gjør (våre hensikter med å håndtere dine personopplysninger) Rettsgrunnlag Lagringstid
Bruk av informasjonskapsler til for eksempel å forbedre brukeropplevelsen av dette nettstedet, levere en personlig tilpasset opplevelse og for å samle inn brukerstatistikk. Vi bruker også midlertidige informasjonskapsler for å forbedre sikkerheten på dette nettstedet. Vår legitime interesse i å (i) forbedre nettstedet vårt, (ii) vise deg tilbud du kan finne interessante, og (iii)) ha en sikker tjeneste og nettside. Hvis du ikke ønsker at vi lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din, kan du endre innstillingene i nettleseren din når som helst. Avhengig av type informasjonskapsler. Ingen informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din i mer enn 6 måneder fra tidspunktet du besøkte nettstedet. Se [nedenfor] for mer detaljerte lagringstider.
Vi kan levere vår Pricewatcher-tjeneste (e-postabonnement) såfremt du har bedt om dette ved å sende e-postadressen din på nettstedet vårt for dette formålet. Tjenesten omfatter en periodisk prisoppdatering for reisen du er interessert i, samt reiserelaterte tilbud og nyheter fra oss og våre partnere. Noen av anbefalingene er basert på profilering fra din adferd i forbindelse med våre e-poster. Fullføring av kontrakt. Du kan når som helst avslutte tjenesten ved å kansellere abonnementet i hvilken som helst av e-postene. Til du bestemmer deg for å avslutte tjenesten (kontraktslutt).

I tillegg til det ovennevnte, iverksetter vi de tiltakene som er nødvendige for virksomheter som yter tjenester til forbrukerne, slik som bokføring, regnskap og holde nettstedet vårt sikkert. I den grad det ikke er obligatorisk ifølge anvendbare lover, utfører vi disse tiltakene basert på vår legitime interesse. Vi kan også analysere adferden til kundene våre for å forbedre nettstedet og tjenestene våre generelt. Uansett vil slike analyser bruke generelle og anonyme opplysninger på et felles nivå.

Deling av dine personopplysninger

Vi vil bare dele dine personopplysninger der det er nødvendig for hensiktene som er omtalt i disse personvernreglene. Dette kan være til andre selskaper innenfor konsernet vårt, offentlige instanser og våre betrodde forretningspartnere. Vi vil også dele dine personopplysninger med selskaper (såkalte ”databehandlere”) som er nødvendige for å levere tjenestene du har bedt om, som for eksempel leverandører og tjenesteytere som vil håndtere dine personopplysninger når de leverer sine tjenester til oss (for eksempel ekstern lagring).

Dine personopplysninger blir behandlet på ulike steder rundt i verden hvis partene vi deler dine personopplysninger med ligger i et land utenfor EU/EØS. Vår deling av personopplysninger utenfor EU/EØS krever en bestemt juridisk begrunnelse etter gjeldende personvernlovgivning. I tilfeller der et land blir ansett av Europakommisjonen for å være et land med egnet personvernnivå, vil dette være vår juridiske begrunnelse. I andre tilfeller finnes det tre hovedtyper for juridisk begrunnelse som vi kan basere slik deling på. Disse er følgende:

 1. (i) at overføringen er nødvendig for vår gjennomføring av kontrakten med deg,
 2. (ii) at overføringen vil bli basert på standardregler om personvern for overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS tatt i bruk av Europakommisjonen (du finner en kopi av disse standardreglene for personvern på <a href="http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/" target="_blank">http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/)</a>, og
 3. (iii) EU-US Privacy Shield, der overføring gjøres til USA og mottakeren er rettmessig sertifisert.

Tredjepartsleverandører

Vi ber deg være oppmerksom på at nettstedet vårt inneholder lenker til andre nettsteder og formidler innhold fra tredjepartsleverandører. Disse personvernreglene gjelder bare for vårt nettsted og våre tjenester. Når du følger lenker til andre nettsteder, eller bruker tredjepartstjenester og produkter, bør du lese deres personvernregler. Hvis du velger å kontakte oss via sosiale medier, gjelder ikke disse personvernreglene for alle personopplysninger som du oppgir som del av en slik form for kontakt – i slike tilfeller anbefaler vi at du leser personvernreglene for leverandørene for det aktuelle sosiale mediet.

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personvernlovgivning har du bestemte rettigheter som såkalt “registrert”. Nedenfor har vi satt opp en oversikt over rettighetene dine. Rettighetene dine omfatter følgende:

 1. Rett til tilgang – Du har rett til å ha tilgang til personopplysningene vi håndterer. Du har også rett til å motta viss informasjon om hva vi gjør med personopplysningene dine. Slik informasjon fremkommer i dette dokumentet.
 2. Rett til å korrigere – I visse tilfeller har du rett til å korrigere feilaktige personopplysninger om deg, og til å fullstendiggjøre personopplysninger som ikke er fullstendige.
 3. Rett til å slette – Under visse omstendigheter har du rett til å få slettet dine personopplysninger. Dette er den såkalte “retten til å bli glemt”.
 4. Rett til begrense behandlingen – Under visse omstendigheter har du rett til å begrense måten vi bruker dine personopplysninger på.
 5. Rett til dataportabilitet – Du har rett til å motta dine personopplysninger (eller få dine personopplysninger direkte overført til an annen dataansvarlig) i et strukturert, alminnelig og maskinlesbart format fra oss.
 6. Rett til å motsette seg – Du har rett til å motsette deg visse typer for håndtering av personopplysninger som vi utfører. Dette gjelder for alle våre aktiviteter som er basert på vår “legitime interesse”.

Tilslutt har du også rett til å sette fram en klage til det relevante overvåkingsorganet for personvern.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som er lagret på datamaskinen din, noen bare til du avslutter nettleseren din (såkalte “midlertidige informasjonskapsler”) og andre for et lengre tidsrom (såkalte “permanente informasjonskapsler”). Hvis du ikke ønsker å tillate at slike informasjonskapsler lagres på datamaskinen din, kan du endre innstillingene i nettleseren. Vær oppmerksom på at i noen tilfeller virker kanskje ikke funksjonene på nettstedet vårt som de skal, og noe innhold vil derfor kanskje ikke vises på riktig måte.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler av flere grunner, deriblant for levering av en personlig opplevelse, for å forbedre brukeropplevelsen av nettstedet og for å samle inn brukerstatistikk. Vi bruker også midlertidige informasjonskapsler for å forbedre sikkerheten på dette nettstedet.

Ved bruk av informasjonskapsler deler vi i noen tilfeller opplysninger med tredjeparter. For eksempel bruker vi Google Analytics og Google AdWords, tjenester som overfører opplysninger om nettrafikk til Google-servere. Google Analytics identifiserer ikke individuelle brukere og kobler ikke din IP-adresse til andre opplysninger som oppbevares av Google. Vi bruker rapporter som leveres av Google for å få hjelp til å forstå nettrafikk og bruken av nettsiden og optimalisere reklame fra Googles eget og andre reklamenettverk. Google kan behandle opplysninger på måten som er beskrevet i Googles personvernregler og til hensiktene som er beskrevet i dette avsnittet. Du kan trekke deg fra Google Analytics hvis du deaktiverer eller motsetter deg informasjonskapselen, deaktiverer JavaScript, eller bruker sperretjenesten som leveres av Google. For å trekke deg fra reklamefunksjoner fra Google kan du bruke denne lenken.

Nettstedet vårt bruker også Facebook-piksel, som samler anonyme data som hjelper oss med å optimalisere reklamekjøp på Facebooks ulike plattformer (inkludert Instagram). Facebook samler inn en bruker-ID som lar dem sammenlikne om en bruker har besøkt et nettsted med Facebook-piksel. Vi som annonsører kan uansett aldri identifisere adferden til en bestemt bruker. Facebook og de relaterte plattformene er i et lukket reklamesystem, der brukerne kan regulere om de samtykker i at annonsørene bruker opplysninger samlet fra nettstedene for å kjøpe reklame på Facebook. For å se og endre reklameinnstillingene på Facebook kan du bruke denne lenken.

Videre bruker nettstedet vårt sporingskript og informasjonskapsler fra Microsoft Bing Tripadvisor og TvSquared (du finner deres personvernregler på følgende lenker). Alle disse tjenestene samler inn fellesdata for statistikk som hjelper oss til å optimalisere reklamekjøp. Som annonsør kan vi ikke identifisere en enkeltbruker med disse opplysningene. Du kan deaktivere bruken av informasjonskapsler i nettleserinnstillingene.

For å gi innsyn, har vi laget et sammendrag over informasjonskapslene som brukes på dette nettstedet her. Du finner mer informasjon om informasjonskapsler på www.youronlinechoices.com.

Datasikkerhet

For å beskytte personopplysningene dine har vi tatt i bruk en rekke tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak. For eksempel holder vi et høyt nivå på teknisk sikkerhet i alle systemene (inkludert sporing, gjenoppretting etter katastrofe, tilgangsbegrensninger osv.). I tillegg har vi utarbeidet regler for å sørge for at våre ansatte (som selvfølgelig har taushetsplikt) ikke bruker personopplysninger når det ikke er nødvendig. Slike regler er også utgangspunkt for standardene våre når vi inngår avtaler med nye leverandører eller tar i bruk nye IT-systemer i virksomheten.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om hvordan vi håndterer dine personopplysninger eller hvordan vi bruker informasjonskapsler, eller hvis du vil påberope deg noen av rettighetene under gjeldende personvernlovgivning, kan du sende en e-post til $email_link eller bruke følgende opplysninger:

Flightmate AB
Att: Privacy Manager
Flightmate AB
Drottninggatan 78
111 36 Stockholm
Sweden

Endringer i personvernreglene

Hvis vi endrer den måten vi håndterer personopplysningene dine på, eller hvordan vi bruker informasjonskapsler, vil vi straks oppdatere disse personvernreglene og publisere dem på dette nettstedet.

Sist oppdatert: 2018-05-24

Brukervilkår

Brukervilkår for Flygresor.se

Disse brukervilkårene gjelder for de søkeverktøyene ("Søketjenester") som tilveiebringes på nettstedet www.Flygresor.se av Flightmate AB, svensk organisasjonsnr. 556694-7247. Når du bruker disse Søketjenestene, godtar du samtidig disse brukervilkårene. Hvis du ikke godtar brukervilkårene, må du umiddelbart slutte å bruke Søketjenestene. Svensk rett skal være gjeldende for disse brukervilkårene.

Om Flygresor.se

Søketjenestene gjør det mulig å foreta søk og prissammenligninger kostnadsfritt blant produktene og tjenestene til Flygresor.se&#39;s forhandlere, for eksempel flyreiser og pakkereiser, som til enhver tid publiseres av Flygresor.se. Flygresor.se selger ikke selv produkter eller tjenester på nettstedet.

Eventuelle bestillinger av Forhandlernes produkter og tjenester må skje direkte hos respektive Forhandler via Forhandlerens eget nettsted eller en annen bestillingstjeneste. Flygresor.se har intet ansvar for eventuelle bestillinger du gjør eller produkter eller tjenester fra Forhandleren som du benytter deg av. Se også "Ansvar med mer" nedenfor.

Immaterielle rettigheter med mer

Alle immaterielle rettigheter til Flygresor.se samt det materialet (inklusive tekster og bilder) som foreligger på Flygresor.se, tilhører Flightmate AB, eller i noen tilfeller den aktuelle Forhandleren. Materialet må ikke kopieres, distribueres eller på annen måte gjøres tilgjengelig for allmennheten, f.eks. via et annet nettsted, uten at det er innhentet skriftlig tillatelse til det av Flightmate AB.

Ansvar med mer

Flygresor.se jobber for å tilveiebringe aktuell og oppdatert informasjon om Forhandlernes produkter og tjenester, på nettstedet sitt. Flygresor.se kan imidlertid ikke garantere at informasjonen om Forhandlernes produkter og tjenester som publiseres på nettstedet, er korrekt eller oppdatert.

Flygresor.se har intet ansvar for informasjonen om Forhandlernes produkter og tjenester, eller informasjon som publiseres på respektive Forhandlers nettsted eller på et annet nettsted med link til eller fra Flygresor.se

Flightmate AB har ikke ansvar for eventuelle tap, kostnader eller skader som kan oppstå ved din bruk av Søketjenestene, eller av bestillinger eller kjøp av Forhandlernes produkter eller tjenester.

Det er Forhandlerne selv som er ansvarlige for alle kunderelasjoner mellom deg og dem som måtte oppstå som følge av din bruk av Søketjenestene. Forhandlerne selv har for eksempel ansvar for det som følger av den svenske loven om pakkereiser (1992:1672) og den svenske reisegarantiloven (1972:204).

Ansvar med mer

Ved bruk av tredjepartstjenester, for eksempel Facebook, kan også tredjepartens betingelser tre i kraft. Facebooks kunngjøring om rettigheter og ansvar gjelder for eksempel alle besøkende og brukere av Facebook, og vi anbefaler at du leser disse vilkårene før du bruker tjenestene til en slik tredjepart.

Starry night sky over pine trees