meny

Hjelp og informasjon

Her finner du tips og informasjon om Flyreiser.no, svar på vanlige spørsmål om Flyreiser.no og informasjon om hvordan du kommer i kontakt med Flyreiser.no

 • Informasjon

  Flyreiser.no er en tjeneste som sammenligner priser på flybilletter fra inntil fem charterselskaper, 30 nettreisebyråer, 100 lavprisflyselskaper og 600 regulære flyselskaper. Dette gjør at du som bruker raskt og enkelt kan finne den billigste flybilletten til din destinasjon. Når du har funnet den billetten som passer best, kan du gjennomføre kjøpet/bookingen direkte hos flyselskapet eller reisebyrået. Flyreiser.no selger ingen billetter, men hjelper deg å finne den beste prisen.

  Som besøkende på Flyreiser.no kan du raskt og enkelt finne de billigste og beste reisene til den destinasjonen du ønsker. Dessuten kan du bruke de unike funksjonene våre til å søke etter opptil 15 reiser samtidig med vår priskalender, eller legge inn prisovervåkinger på akkurat de datoene du vil reise.

  Flyreiser.no er et produkt fra Svenska Resenätverket AB i Sverige. Siden 2007 har Flightmate drevet Flygresor.se, som er det overlegent største og mest populære nettstedet i Sverige for prissammenligning av flyreiser. Vår ambisjon er å være ditt lokale valg. Vi jobber for å bli en av verdens mest brukte og mest sosiale søkemotorer for flyreiser. For oss betyr din opplevelse, og det at du finner den beste prisen og den beste reisen, alt. Du skal også kunne fortelle om opplevelsene dine og de reisene du finner. Vi jobber hele tiden for å forbedre oss, utvikle nye funksjoner og bli best på reiser fra akkurat det stedet der du befinner deg. Det å reise er sosialt og positivt. Vårt mål er at selve bookingen skal fungere på samme måte.

 • Søkefelt

  Flyreiser.no har en stor, tydlig och enkel sökruta där man kan söka enkel-resor, tur&retur-resor

  Flyreiser.no sammenligner priser fra et 30-talls reisebyråer (alle ledende reisebyråer). Disse reisebyråene formidler i sin tur flybilletter fra mer enn 700 flyselskaper verden over, hvorav ca. 100 er lavprisselskaper. Ettersom Flyreiser.no søker hos de fleste reiseselskapene og flyselskapene, finner systemet vårt flere reisealternativer og billigere billetter enn noe annet nettsted.

 • Filter i søkeresultat

  Flyreiser.no er forhåndsinnstilt til å sortere søkeresultatene med den laveste prisen øverst. Brukeren kan også endre sorteringen til for eksempel å vise reiser med kortest reisetid først, eller sortere etter beste mulige resultat, noe som betyr at man ser den beste reisetiden og prisen øverst.

  Foruten å endre sortering kan man også filtrere bort uønskede søkeresultater. Man kan for eksempel filtrere bort høye priser, lange mellomlandingstider, mellomlandinger på uønskede flyplasser eller alle reiser som krever bytte av fly. Man kan også filtrere etter betalingsmetode, reisebyrå og flyselskap.

  Et tips hvis man skal reise langt og får opp veldig lange reisetider, er å endre sorteringen til "reisetid" og deretter bruke prisfilteret til å sortere bort alle dyre reiser. Det gjør det enklere å finne billetter som har en god balanse mellom lav pris og kort reisetid.

 • Prismatrise i søkeresultatet

  Flyreiser.no tilbyr flere hjelpemidler for å finne de billigste flybillettene. Blant annet fungerer prismatrisen fint om man er fleksibel i forhold til reisedatoene, og man får også en oversikt over hvordan prisene varierer på forskjellige datoer.

 • Prisjegeren

  Prisjegeren gjør det mulig å se på priser og reiser som andre besøkende har søkt frem. Dermed kan man søke frem billige billetter over en lengre tidsperiode når man ikke vet nøyaktig når man skal reise.

  information-price-hunter
 • Prisovervåkeren

  Venter du på at flyprisene skal gå ned for et bestemt reisemål? La Flyreiser.no hjelpe deg ved å legge opp en prisovervåker som gir deg beskjed automatisk når flyprisen til en valgt destinasjon faller under et bestemt nivå.

 • Spørsmål og svar

  Hvorfor bør man bruke Flyreiser.no?

  Det er mange flyselskaper og reisebyråer som hevder at de selger de billigste flybillettene. Ved å søke på Flyreiser.no ser man raskt og enkelt hvem som faktisk er billigst.

  Her får du fem gode grunner til hvorfor du bør søke etter flyreiser på Flyreiser.no:

  • Flyreiser.no har med flere nettreisebyråer og flyselskaper i sine prissammenligninger enn noe annet tilsvarende nettsted.
  • Flyreiser.no har flere filtre som gjør det raskt og enkelt å sortere og filtrere ut de mest egnede flyreisene.
  • Flyreiser.no vil tipse deg om billige billetter som andre reisende har fått tak i, noe som kan gi deg en pekepinn på når det er billigst å reise.
  • Flyreiser.no har priskalendere for de 300 vanligste destinasjonene som viser de billigste flyprisene måned for måned.
  • Flyreiser.no har en prismatrise som hjelper en å få frem priser pluss/minus tre dager for det aktuelle søket, slik at man raskt og enkelt kan se om det er billigere å reise på en nærliggende dato.

  Hvordan finner man de billigste flybillettene?

  Generelt sett er rådet at man bør være ute i god tid for å finne billige billetter. Jo lenger vekk man skal reise, desto tidligere bør man bestille. Mange flyselskaper krever at man er borte natten mellom lørdag og søndag, og at man er bortreist i maksimalt 30 dager, når man skal booke en billig flybillett for en reise utenfor Europa.

  Flyreiser.no har flere verktøy, blant annet en priskalender og en prismatrise, som hjelper brukerne å finne den billigste flybilletten.

  Kan dere gi meg et tilbud på en flyreise?

  Nei, Flyreiser.no selger ingenting og kan derfor heller ikke gi deg et tilbud. Flyreiser.no tilbyr bare webtjenesten på Flyreiser.no, slik at du selv kan sammenligne priser fra de billigste flyselskapene og nettreisebyråene.

  Kan jeg ringe noen og få hjelp til å reservere en flyreise?

  Flyreiser.no er en nettjeneste der man selv søker etter den billigste flyreisen. Prisene hentes fra de største og billigste flyselskapene/nettreisebyråene og gjelder når man selv foretar bookingen hos respektive flyselskap/reisebyrå. Hvis du likevel vil ha hjelp per telefon, tilbyr enkelte av nettreisebyråene et telefonnummer man kan ringe til for å få hjelp, men da gjelder gjerne andre priser enn de som vises på Flyreiser.no.

  Ettersom Flyreiser.no ikke selger reiser, kan vi ikke tilby hjelp per telefon.

  Flyreiser.no tilbyr bare en søketjeneste for flyreiser der man kjenner datoen for utreise og hjemreise. Hvis man vil booke en annen reise, må man kontakte et reisebyrå eller flyselskapet direkte for å finne en egnet billett.

  Kan jeg søke etter en flyreise med opphold (stop-over)?

  Flyreiser.no tilbyr bare en søketjeneste for flyreiser der man reiser direkte mellom to steder. Hvis man vil booke en annen reise, må man kontakte et reisebyrå eller flyselskapet direkte for å finne en egnet billett.

  Kan jeg ta med hunden min på flyet?

  Flyreiser.no selger ikke reiser, men er et nettsted for prissammenligninger som hjelper brukerne å finne billigste flyselskap/nettreisebyrå. Du må ta direkte kontakt med reisebyrået eller flyselskapet for å få informasjon om hvilke regler som gjelder for reiser med dyr. Reglene varierer etter flyselskap og destinasjon.

  Hvor mye bagasje kan jeg ta med?

  Flyreiser.no selger ikke reiser, men er et nettsted for prissammenligninger som hjelper brukerne å finne billigste flyselskap/nettreisebyrå. Har du spørsmål om reisen og bookingen, må du kontakte reisebyrået eller flyselskapet du foretar bookingen hos. Reglene varierer etter flyselskap, flybillett og destinasjon.

  Jeg fant en billig flyreise i går, men det ser ut til at den er borte i dag. Vil den første prisen bli tilgjengelig igjen?

  Flyreiser.no er et nettsted for prissammenligninger som viser priser fra forskjellige nettreisebyråer og flyselskaper. Flyreiser selger ingen reiser og setter ikke opp prisene selv. Derfor kan Flyreiser.no ikke påvirke hvilke reiser som tas med i prissammenligningen. Når man finner en billig flybillett, bør man skynde seg å bestille den hvis man vil være sikker på å få den til den aktuelle prisen.

  Hvorfor er det dyrere å bestille to billetter enn én?

  I enkelte tilfeller kan det være at en flybillett man søker opp, koster f.eks. 2000 kroner, men at to billetter til sammen koster 5000, altså 2500 kroner per stykk. Dette skyldes at flyselskapene bruker et system med forskjellige prisklasser/bookingklasser der prisen går opp jo flere seter som selges. Hvis det for eksempel bare er ett sete ledig i en lavere bookingklasse (kr 2000) når man prøver å bestille to seter, så vil de fleste flyselskapene reservere begge setene i den dyreste bookingklassen (kr 2500 x 2). Det kan altså lønne seg å kjøpe de to billettene hver for seg (2000 + 2500 kr) i stedet for å kjøpe begge sammen. Men da øker samtidig risikoen for at noe går galt, eller at man ikke får sitte sammen. Hos enkelte flyselskaper eller reisebyråer kan det dukke opp en feilmelding når man prøver å booke når det finnes seter i forskjellige bookingklasser.

  Hvorfor stemmer ikke prisen når jeg klikker meg videre til et reisebyrå?

  Flyreiser.no, reisebyråene, flyselskapene eller GDS-ene (Amadeus, Sabre eller Worldspan) opererer aldri med fiktive reiser eller priser. Når man gjør et søk på Flyreiser.no, foretas det et søk i sanntid i reisebyråenes og flyselskapenes systemer, som i sin tur sjekker tilgjengeligheten hos forskjellige GDS-er. Dette er ganske avanserte og komplekse systemer som håndterer milliarder av reiser og priser som hele tiden er i endring, så dessverre kan det inntreffe feil. Alle parter i kjeden jobber imidlertid for å minimere dette.

  Et ganske vanlig problem er at det oppstår en feil når man skal bestille flere billetter, men det ikke er nok plasser i en og samme prisklasse/bookingklasse for alle som skal reise. (Se spørsmålet "Hvorfor er det dyrere å bestille to billetter enn én?"). Noen ganger kan det til og med komme opp priser som nylig er utsolgt, eller der noen har foretatt en reservasjon, men ikke betalt ennå. Husk at prisen på flybilletter varierer med valutakurser, tilbud, etterspørsel, kampanjer hos flyselskapene og reisebyråene og mange andre faktorer.

  Hvorfor vises en reise som tilgjengelig på Flyreiser.no, mens den er utsolgt hos alle reisebyråene?

  De fleste flyselskapene selger billettene sine gjennom såkalte GDS-er (Amadeus, Sabre eller Worldspan). Reisebyråene har en avtale med en eller flere GDS-er og selger reiser som er tilgjengelige hos dem. Hvis en reise blir utsolgt hos en GDS, blir den etterpå utsolgt hos alle reisebyråene som bruker samme GDS. I noen tilfeller kan det være at noen har reservert en billett, men ennå ikke betalt for den. Hvis betalingen ikke kommer inn i tide, blir billetten tilgjengelig igjen. I andre tilfeller kan man bli nødt til å velge et annet reisealternativ.

  Jeg mottok ingen bookingbekreftelse, kan dere sende den på nytt?

  Flyreiser.no selger ikke reiser, men er et nettsted for prissammenligninger som hjelper brukerne å finne billigste flyselskap/nettreisebyrå. Det er selskapet man har gjennomført bookingen/betalingen hos, man må kontakte hvis man har spørsmål om en reise eller en booking.

  Hvordan endrer jeg dato på flyreisen min?

  De fleste billigbilletter kan ikke bookes om. Betingelsen for å kjøpe en billig flybillett er at man på forhånd vet hvilken dato man skal reise. Man kan ikke endre denne datoen i ettertid. Hvis du har kjøpt en reise, men trenger å gjøre den om, kan du kontakte nettreisebyrået eller flyselskapet du foretok bookingen hos, og høre om de likevel kan finne en løsning for deg. Hvis du på forhånd vet at du trenger en flybillett som kan bookes om, bør du kjøpe en dyrere fleksibillett ("flex") direkte av flyselskapet.

  Hvordan avbestiller jeg en flyreise?

  De fleste billigbilletter kan ikke bookes om. Hvis du har kjøpt en reise, men ikke kan benytte deg av den, kan du kontakte nettreisebyrået eller flyselskapet du foretok bookingen hos, og høre om de likevel kan finne en løsning for deg. Hvis du på forhånd vet at du trenger en flybillett som kan avbestilles, bør du kjøpe en dyrere fleksibillett ("flex") direkte av flyselskapet.

  Det er viktig at du sjekker hva reiseforsikringen din dekker, før du bestiller flybilletter, slik at du vet hvilke regler som gjelder hvis du ikke kan reise. Ofte er det inkludert en enkel reiseforsikring i boligforsikringen din, eller når du betaler reisen med bankkort eller kredittkort. Man kan også kjøpe en utfyllende og mer omfattende forsikring direkte av forsikringsselskapet eller av nettreisebyrået/flyselskapet når man booker flybilletten.

  Vil jeg motta en papirbillett?

  Det er nesten helt slutt på papirbilletter. Stort sett alle flyselskaper har gått over til elektroniske flybilletter, noe som betyr at reiseopplysningene er lagret i flyselskapets datasystem. Dermed trenger man bare å vise frem passet sitt ved innsjekkingen for å få skrevet ut et boardingkort, som man bruker til å komme om bord i flyet. Stadig flere flyselskaper tilbyr i tillegg elektronisk innsjekking på flyplassen, hjemme fra en PC eller via mobiltelefon. Samtlige nettreisebyråer og flyselskaper sender ut en bookingbekreftelse når man har foretatt en booking. Hvis du ikke har fått denne bekreftelsen, kan du sjekke om den har havnet i spam- eller søppelpostmappen din.

  Kan jeg kontrollere at bookingen ble korrekt?

  De fleste nettreisebyråer og vanlige flyselskaper reserverer billettene sine gjennom såkalte GDS-er (Amadeus, Sabre eller Worldspan). Avhengig av hvilken GDS som er benyttet for bookingen, kan man sjekke den opp på forskjellige nettsteder:

  Enkelte lavprisselskaper bruker ikke disse GDS-ene, så billettene/bookingene deres kan bare sjekkes hos det respektive lavprisselskapet.

  Kan jeg stole på de reisebyråene som er med i prissammenligningene på Flyreiser.no?

  Flyreiser.no tar bare med store, velkjente og seriøse reisebyråer som har operert i markedet i minst tolv måneder. Flyreiser.no følger hele tiden med på markedet og de medvirkende reisebyråene for å unngå at brukerne kommer ut for useriøse aktører. Merk at Flyreiser.no i noen tilfeller viser priser fra utenlandske reisebyråer (Bravofly og Wegolo) som kan ha et lavere servicenivå eller lengre responstid enn skandinaviske reisebyråer. Det er viktig at man som kunde leser all informasjon som er tilgjengelig på sidene deres når man booker.

  Det er veldig hard konkurranse om kundene mellom reisebyråene, noe som presser ned prisen på flybilletter. Ulempen med denne priskrigen er at det kan være et lavt servicenivå hos noen av reisebyråene. Det gjelder å være observant og, om mulig, velge riktig servicenivå, i tilfelle man trenger å kontakte reisebyrået i etterkant.

  Kan jeg booke flybilletter via Flyreiser.no?

  Flyreiser.no er en søkemotor som bare sammenligner priser blant forskjellige reiseselskaper på nettet, og selger ikke selv noen billetter.

  Hva skjer når jeg klikker på "Gå til reise"?

  Når du klikker på "Gå til reise", forlater du Flyreiser.no og havner hos det reiseselskapet som selger flybilletten.

  Hvilken alder gjelder for barne-/ungdomsbilletter?

  På Flyreiser.no kan du foreta søk opptil 11 år for barnebilletter, men aldersgrensen kan variere med ulike reiseselskaper. Spesialbookinger, for eksempel for tenåringer og pensjonister, kan utføres direkte hos reiseselskapet.

  Kan man velge assistanse som tilleggstjeneste?

  Ta kontakt med det reiseselskapet du bestiller reisen hos, for å se om de tilbyr assistanse.

  Kan jeg se hvilket reiseselskap jeg havner hos, før jeg klikker på "Gå til reise"?

  Til venstre for Gå til reise-knappen ser du hvilket reiseselskap som selger reisen.

  Hva gjør jeg hvis jeg ikke har mottatt bekreftelsesmeldingen eller hvis jeg har mistet den?

  Ta kontakt med det reiseselskapet som solgte reisen til deg.

  Jeg har ikke fått en bekreftelse på bookingen, kan dere sende meg en ny?

  Flyreiser.no er en søkemotor og kan ikke hente frem bookinger. Ta kontakt med det reiseselskapet du bestilte billetten av.

 • Kontakt

  Merk at Flyreiser.no IKKE selger reiser og dermed IKKE kan svare på spørsmål om bookinger! Du må ta kontakt med REISEBYRÅET eller FLYSELSKAPET du har booket hos, angående alle spørsmål som har med bookingen å gjøre!

  Dette skjemaet kan du bruke for å få svar på vanlige spørsmål og komme i kontakt med Flyreiser.no. Du kan skrive inn spørsmålet ditt i feltet "Ditt spørsmål":

  Flyreiser.no eies, drives og utvikles av Flightmate AB (SE556694724701). Om du ønsker å kontakte Flyreiser.no, kan du sende en mail til info@Flyreiser.no eller ringe +46 8 55 80 15 00.

 • En informasjonskapsel eller cookie er en tekstfil som sendes fra webserveren vår, og som lagres av nettleseren din. Det finnes to typer informasjonskapsler: vanlige og øktsbaserte. Øktbaserte informasjonskapsler forsvinner når du lukker nettleseren og blir ikke lagret, mens vanlige informasjonskapsler lagres i lang tid på datamaskinen din.

  Grunnen til at vi bruker informasjonskapsler på dette nettstedet, er at vi skal kunne tilpasse tjenestene våre etter brukerpreferansene du har angitt. Informasjonskapsler brukes også for å kunne beregne antall brukere og mengde trafikk. Når vi ser hvordan nettstedet blir brukt, kan vi utvikle det videre og forbedre det. Det blir ikke lagret personlig informasjon i informasjonskapsler fra dette nettstedet.

  Hvis du ikke ønsker å godta informasjonskapsler, kan du stille inn nettleseren slik at den automatisk avviser å lagre informasjonskapsler, eller slik at den informerer deg hver gang et nettsted ber om å lagre en informasjonskapsel. Du kan også slette tidligere lagrede informasjonskapsler via nettleseren. Se nettleserens hjelpesider for mer informasjon.

  Du kan dessuten når som helst slette informasjonskapsler manuelt fra harddisken din. Hvis du velger ikke å akseptere informasjonskapsler, kan websiden få begrenset funksjonalitet, f.eks. ingen søkehistorikk. Vil du vite mer om informasjonskapsler, kan du gå til PTS' hjemmeside

 • Brukervilkår

  Brukervilkår for Flyreiser.no

  Disse brukervilkårene gjelder for de søkeverktøyene ("Søketjenester") som tilveiebringes på nettstedet www.Flyreiser.no av Flightmate AB, svensk organisasjonsnr. 556694-7247. Når du bruker disse Søketjenestene, godtar du samtidig disse brukervilkårene. Hvis du ikke godtar brukervilkårene, må du umiddelbart slutte å bruke Søketjenestene. Svensk rett skal være gjeldende for disse brukervilkårene.

  Om Flyreiser.no

  Søketjenestene gjør det mulig å foreta søk og prissammenligninger kostnadsfritt blant produktene og tjenestene til Flyreiser.no's forhandlere, for eksempel flyreiser og pakkereiser, som til enhver tid publiseres av Flyreiser.no. Flyreiser.no selger ikke selv produkter eller tjenester på nettstedet.

  Eventuelle bestillinger av Forhandlernes produkter og tjenester må skje direkte hos respektive Forhandler via Forhandlerens eget nettsted eller en annen bestillingstjeneste. Flyreiser.no har intet ansvar for eventuelle bestillinger du gjør eller produkter eller tjenester fra Forhandleren som du benytter deg av. Se også "Ansvar med mer" nedenfor.

  Immaterielle rettigheter med mer

  Alle immaterielle rettigheter til Flyreiser.no samt det materialet (inklusive tekster og bilder) som foreligger på Flyreiser.no, tilhører Flightmate AB, eller i noen tilfeller den aktuelle Forhandleren. Materialet må ikke kopieres, distribueres eller på annen måte gjøres tilgjengelig for allmennheten, f.eks. via et annet nettsted, uten at det er innhentet skriftlig tillatelse til det av Flightmate AB.

  Ansvar med mer

  Flyreiser.no jobber for å tilveiebringe aktuell og oppdatert informasjon om Forhandlernes produkter og tjenester, på nettstedet sitt. Flyreiser.no kan imidlertid ikke garantere at informasjonen om Forhandlernes produkter og tjenester som publiseres på nettstedet, er korrekt eller oppdatert.

  Flyreiser.no har intet ansvar for informasjonen om Forhandlernes produkter og tjenester, eller informasjon som publiseres på respektive Forhandlers nettsted eller på et annet nettsted med link til eller fra Flyreiser.no

  Flightmate AB har ikke ansvar for eventuelle tap, kostnader eller skader som kan oppstå ved din bruk av Søketjenestene, eller av bestillinger eller kjøp av Forhandlernes produkter eller tjenester.

  Det er Forhandlerne selv som er ansvarlige for alle kunderelasjoner mellom deg og dem som måtte oppstå som følge av din bruk av Søketjenestene. Forhandlerne selv har for eksempel ansvar for det som følger av den svenske loven om pakkereiser (1992:1672) og den svenske reisegarantiloven (1972:204).

  Tredjepartstjenester

  Ved bruk av tredjepartstjenester, for eksempel Facebook, kan også tredjepartens betingelser tre i kraft. Facebooks kunngjøring om rettigheter og ansvar gjelder for eksempel alle besøkende og brukere av Facebook, og vi anbefaler at du leser disse vilkårene før du bruker tjenestene til en slik tredjepart.

 • Klimatpåverkan

  Klimatpåverkan

  Så här fungerar sorteringen på CO2-utsläpp

  Möjligheten att sortera flygresor efter klimatpåverkan har tagits fram av Flyreiser.no med hjälp av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Stockholms Universitet. I grunden finns en matematisk uträkning som viktar de olika resorna baserat på en mängd faktorer. Flygresor.se vände sig till KTH och forskningsvärlden för att få hjälp med att utveckla en modell som över tid kan förfinas och utvecklas. Vi hoppas därför att fler vill bidra med data och vidare forskning inom ämnet i framtiden. Allt för att kunna göra den modell vi nu presenterar så bra som möjligt för att ni som söker efter flygresor ska kunna ta med även klimatpåverkan i övervägningen. En glädjande insikt i arbetet har varit att det faktiskt inte automatiskt är de dyrare resorna som har mindre klimatpåverkan, utan i många fall är det faktiskt tvärtom så att de som väljer att flyga billigt även kan begränsa sin klimatpåverkan. Allt du behöver veta är vilket av de billigare alternativen du faktiskt ska välja.

  Vilka parametrar finns med i beräkningen

  • Bränsleförbrukning vid start och taxning, vid stigning, flygning vid marschöjd och vid inflygning.
  • Tillryggalagd distans (en approximation av den verkliga flygdistansen, inte bara fågelvägen
  • Om planet har så kallade sharklets eller winglets på vingspetsarna
  • Hänsyn till ökat bidrag till molnbildning vid flygning på hög höjd
  • Platskonfiguration av det aktuella flygbolagets flygplantyp för den aktuella rutten
  • Beläggningsgrad hos det aktuella flygbolaget
  • Koldioxidkonverteringsfaktor för att beräkna CO2-mängd per kg flygbränsle

  Påverkan av datakvalitet

  Det är vanligt vid inhämtande av data att flygbolag, resebyrå eller annan aktör inte tillhandahåller tillräckligt hög kvalitet på indatat. Därför används approximationer baserade på respektive rutt och flygbolag som stöd i dessa fall. I takt med att respektive aktörer blir bättre på att tillhandahålla förstahandsdata i realtid ökar även kvaliteten på beräkningarna.

  Efter analyser av stora datamängder kring faktiska flygrutter, flygplanstyper och konfigurationer använda på respektive rutt, finns för varje aktuell rutt, flygbolag och flygplansmodell approximerade värden att falla tillbaka på om datat kring en användare aktuella sökning vid sökögonblicket har kvalitetsbrister.

  Generella slutsatser

  Få mellanlandningar, moderna flygplan och många passagerare per plan ger en mindre klimatpåverkan per flygning. Därför kommer flygbolag med modernare flotta och flygplanskonfiguration som tillåter fler platser i planet att bidra med ett lägre utsläpp. Men även direkt resor med bolag med äldre flygplan kan skapa mindre utsläpp genom att flygplanen är konfigurerade för fler passagerare, eller för att de flyger direkt. Förhållandena är väldigt komplexa och modellen måste användas för just din planerade resa för att räkna ut de optimala förhållandena mellan de olika resealternativen baserat på flygbolag, flygplan och faktisk flygsträcka. Det är därför viktigt att du som användare inte drar förhastade slutsatser om att det automatiskt alltid är bättre att välja ett visst på flygbolag. Du måste istället titta på helheten som erbjuds när modellen faktiskt tillämpas i sökresultaten.

  Trevlig resa!

  Länkar: Här laddar du ner hela studien (Master Thesis) från KTH och Stockholms universitet om du vill fördjupa dig i teorierna.

Informasjon

Flyreiser.no er en tjeneste som sammenligner priser på flybilletter fra inntil fem charterselskaper, 30 nettreisebyråer, 100 lavprisflyselskaper og 600 regulære flyselskaper. Dette gjør at du som bruker raskt og enkelt kan finne den billigste flybilletten til din destinasjon. Når du har funnet den billetten som passer best, kan du gjennomføre kjøpet/bookingen direkte hos flyselskapet eller reisebyrået. Flyreiser.no selger ingen billetter, men hjelper deg å finne den beste prisen.

Som besøkende på Flyreiser.no kan du raskt og enkelt finne de billigste og beste reisene til den destinasjonen du ønsker. Dessuten kan du bruke de unike funksjonene våre til å søke etter opptil 15 reiser samtidig med vår priskalender, eller legge inn prisovervåkinger på akkurat de datoene du vil reise.

Flyreiser.no er et produkt fra Svenska Resenätverket AB i Sverige. Siden 2007 har Flightmate drevet Flygresor.se, som er det overlegent største og mest populære nettstedet i Sverige for prissammenligning av flyreiser. Vår ambisjon er å være ditt lokale valg. Vi jobber for å bli en av verdens mest brukte og mest sosiale søkemotorer for flyreiser. For oss betyr din opplevelse, og det at du finner den beste prisen og den beste reisen, alt. Du skal også kunne fortelle om opplevelsene dine og de reisene du finner. Vi jobber hele tiden for å forbedre oss, utvikle nye funksjoner og bli best på reiser fra akkurat det stedet der du befinner deg. Det å reise er sosialt og positivt. Vårt mål er at selve bookingen skal fungere på samme måte.